Камерон Діаз. Книга про тіло. Частина 2 – Тіло хоче бути сильним!

Перша частина – https://persimmonpie.com/2017/03/30/bodybook_chapter1/

Продовжимо говорити про тіло разом з Камерон Діаз? Сьогодні розглядаємо другий розділ про фізичне здоров’я. Маю надію, ви добре усвідомлюєте усю важливість цього пункту у нашому житті. За плечима у мене 10 років хореографії, які зробили моє тіло витривалим і красивим, а ще 3 роки бездумних “радощів” життя, які все змарнували. Тепер я намагаюся це все повернути, а тренер Юля допомагає у цьому. Ви знаєте, зараз якраз той час, коли я відчуваю у собі впевненість та сили. Зараз до мене приходить усвідомлення того, що мені всього лише 21, і це найкращий час для змін та формування себе. Бо я вірю, що людина може стати саме такою, як вона собі бачить. У мене є цілі, саме тому я влаштовую собі (насправді, жахливі) челенджі. Але на півдорозі я відчуваю полегшення та задоволення.

Сьогодні мій будильник подзвонив о 5:30. Я полежала ще 20 хвилин, подумала про сьогоднішній день та справи, які на мене чекають. Зараз 7:23, а у мене вже були смачні гречані пластівці та кава. Я хочу, аби і ви відчули життя на всі 200, якщо ще ні, і долучилися до моїх викликів (напишу про них окремо). Обіцяю, що разом у нас все вийде. І це буде вже точно справжня підготовка, але не до літа, а до повноцінного життя.

IMG_1909IMG_1907

Що ж про це все мені сказала Камерон зі сторінок своєї ну дуже цікавої книги?

  • У тілі кожної людини закладено інстинкт до руху й дій. Відпочинок після фізичних навантажень і нормальний сон – це найважливіші види діяльності, необхідні організму для відновлення, але на відпочинок тілу потрібно всього вісім годин сну, а не 24 години бездіяльності на добу.
  • Фізичне навантаження робить ваше тіло й серце сильними, розум ясним, а рішення правильними СЬОГОДНІ, ПРЯМО ЗАРАЗ, щоразу, як ви просто підводитеся і починаєте РУХАТИСЯ.
  • Якщо вночі я добре виспалася, я знаю, що позіхання – це сигнал, що мені потрібно порухатися, підживити тіло ситною їжею або випити повну склянку води, чи зробити усе це разом! Бо, як казав батько фізики Ісак Ньютон, тіло рухається, поки воно залишається в русі. Коли людина живе активним життям, вона почувається жвавою. І це допомагає людині продовжуватися рухатися.
  • Сидячий спосіб життя йде в комплексі з великою кількістю ризиків, як от біль у спині, розтягнення м’язів, серцево-судинні захворювання, ожиріння та діабет.
  • Якщо людина регулярно займається спортом принаймні протягом трьох місяців, її тіло стає натренованим і менше покладається на вуглеводи. Натреноване тіло має кращий доступ до жирових запасів організму.
  • Коли жири зберігаються у м’язах, вони перебувають прямо під рукою, як здорові закуски, що лежать у холодильнику.
  • Коли тіло починає спалювати жири, ви не лише втрачаєте вагу, але й змінюєте конституцію тіла, іншими словами, ви будуєте м’язи і втрачаєте жири.
  • Ви не повинні зупинятися! Зробіть рух частиною себе.
  • Коли ми шкодимо організму, вживаючи величезну кількість напівфабрикатів і просиджуючи на одному місці десять годин поспіль, наші тіла втрачають здатність регулювати свою масу в межах встановленого здорового діапазону.
  • Збільшення маси тіла – це результат споживання більшої кількості палива, ніж потрібно організму, тому все зайве зберігається у вигляді жиру для використання у майбутньому. Зменшення маси тіла – це свідчення того, що людина використала більше енергії, ніж вжила, а це означає, що запаси енергії спорожніли й потребують дозаправки.
  • Визначте, у яких випадках ви споживаєте додаткові порожні калорії. Уникаючи продуктів, які завдають шкоди вашому організму і призводять до ожиріння, ви можете істотно вплинути на рівняння балансу особистої енергії без допомоги калькулятора: пийте воду й несолодкий чай без допомоги калькулятора; їжте горіхи й органічні фрукти замість солодких закусок; вживайте органічні продукти замість напівфабрикатів.
  • Перше, що вам конче потрібно знати про жири, – це те, що жири, які ви споживаєте, і жири, що відкладаються у вас на тілі, – це не одне й те саме. Не всі жири, які тіло отримує з їжі, відкладаються у вигляді підшкірного жиру; а от очищені вуглеводи, приміром, цукор, відкладаються на ваших боках.
  • Вдихніть.
  • Видихніть.
  • Загалом тіло дорослої людини складається з 206 кісток. Я кажу “дорослої людини”, тому що у новонародженої дитини налічується майже 300 кісток. З часом кістки стають твердішими, деякі з них зростаються, доки не розвиваються у скелет, який ви маєте зараз.
  • Щоб зберегти кістки здоровими, ви повинні зосередитися на трьох речах: харчуванні, фізичних вправах і гормонах.
  • Напружте м’язи сідниць. Так, прямо зараз, поки сидите. А разом із цим втягніть і м’язи живота. Тримайте… тепер розслабте. Це все, що від вас вимагається. Стискайте і скорочуйте будь-які м’язи свого тіла, і ви зможете стати сильнішими, навіть поки сидите й читаєте цю книгу. Якщо ви усвідомите, що можете зміцнювати м’язи, залучаючи їх до активності будь-якої миті в будь-якому місці, кожен ваш рух може перетворитися на знаряддя для зміцнення тіла.
  • Якщо ви ніколи в житті не тренувалися, відкрию вам секрет: для таких, як ви, існує спеціальна програма тренувань. Якщо ви колись займалися спортом, а потім з якихось причин припинили тренування, для вас теж є спеціальна програма.
  • Коли ви піднімаєте гантелі і ваше обличчя починає пашіти, а на спортивному бюстгальтері з’являються кола від поту, коли ви зашнуровуєте кросівки, вибігаєте на стежку і раптом все тіло вкривається тонкою плівкою поту, тоді ви розумієте, що тіло працює. Потовиділення – це показник того, що ви все робите ПРАВИЛЬНО.
  • Чи знаєте ви, що всі яйцеклітини, які ви колись використаєте для овуляції й запліднення, вже містяться у ваших яєчниках? Кожна яйцеклітина, що є або колись була у вашому тілі, розвинулася ще коли ви самі перебували в материнському лоні.

Тут ще багато корисної та цікавої інформації про будову жіночого тіла, але я вирішила тут цього не публікувати, бо статистика каже про певний процент чоловіків серед читачів блогу. А чоловіки не завжди нормально сприймають таку інформацію. Ще одна причина для вас придбати цю книгу, бо подібні речі повинні бути на ваших полицях.

Завтра поговоримо про сон та розум. І, повірте мені, це буде захоплююча розповідь. А зараз випийте стакан чистої води, потягніться, порозминайте м’язи і вийдіть на вулицю. Чи хоча б вікно відкрийте. До зустрічі!